Categorieën

Endurance / Westend Sinne, trail endurance zadel Contour Master™

Een ongelooflijk comfortabel zadel!
Zo comfortabel dat veel ruiters dit zadel gebruiken voor zowel dressuur als endurance.

Door gebruik te maken van de nieuwste materialen en techniek is dit zadel geschikt voor lange afstanden en intensieve training, het geeft een optimale zit voor de ruiter. Niet te dwingend maar wel ondersteunend.

Dit zadel is speciaal ontworpen voor de wat breder gebouwde, ronde paarden of wel de rondgeribde paarden met een brede schouder en forse trapezius aanhechting bij de schoft.
Waarom?
1. Vanwege de brede panelen van Contour Master™...
  • (Extra breed dragende kussens wat een betere drukverdeling geeft op de rug van het paard.
  • Een breed kussenkanaal waardoor er meer ruimte is voor de wervelkolom. Rond gebouwde paarden hebben  meer ruimte nodig.
  • Er zijn 2 opties in type kussens. De kussens zijn opgebouwd uit lagen van vilt, schuim en lagen Latex rubber die zeer hoge druk absorberende eigenschappen. Of met  Engels lamswol gevulde kussens.
Het effect van Contour master™ kussens is een hoge druk verdeling en schok absorberende eigenschappen  zorgen ervoor dat  het paard zo vrij mogelijke kan lopen en met de minst mogelijke drukpunt belasting op de rug. Dit zorgt voor een enorme verbetering van prestaties.
Fig 1, het traditionele kussen op het paard. Fig. 2 toont de Contour Master™ brede kussens.
Door deze vormgeving van de kussens wordt het  lichaamsgewicht van de ruiter beter verdeeld, de zadels schuiven minder en liggen stabiel.

2. Daarnaast is de boom ontworpen voor de ronde paarden.
De voorbrug is gevormd voor de brede schouders en ook de lengte van de boom is speciaal er voor ontworpen. De rails van de zadelboom loopt langs de wervel kolom en is speciaal voor de brede rug.

3. De boomtakken zijn kort en wijzen naar achteren voor meer ruimte op de forse en schuine schouder.

Hierdoor heeft het paard meer ruimte in de schouder beweging en ook geschikt voor ijslandse paarden.
 
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 2.110,00
Aantal: Bestellen
Relevante producten