Categorieën

Repair shop

De meeste producten en voorwerpen kunnen worden gerepareerd in plaats van weggooien en nieuwe kopen. We danken veel te veel spullen af! Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer gewoon bruikbaar zijn. Reparatie is nodig voor een duurzamere komst.
Zo krijgen de leren voorwerpen weer de waardering die ze verdienen.

Spullen gaan zo veel langer mee en hoeven niet te worden weggegooid.
De huidige mentaliteit van alles nieuw, vraagt om een enorme productie / fabricage van nieuwe spullen. De consumptie maatschappij die gericht is op steeds meer of nieuwe spullen.

Producten hebben steeds kortere levenscycli, ze komen en gaan, worden gelanceerd en verdwijnen weer. Alledaagse voorwerpen zijn veranderd in consumptiegoederen, die niet gemaakt zijn om lang mee te gaan, maar om zo snel mogelijk te worden weggegooid en vervangen voor de nieuwste rage of "speciale aanbieding".

Dit is niet alleen schadelijk voor het milieu, het betekent ook dat we niet langer een "speciale relatie" hebben met de dingen die we elke dag gebruiken.

Het streven is om van bijvoorbeeld uw hoofdstel, de tas die u al jaren gebruikt,  een kostbaar bezit te maken in plaats van een mode artikel.

Of juist een gekoesterd voorwerp wat oud en beschadigd is weer mooi te maken en een tweede leven te geven.

 

Foto