Categorieën

Paard en edelstenen

Paard-en-edelstenen
Edelstenen voor paarden.

EQUINE CRYSTAL HEALING

Paarden zijn enorm gevoelig voor de kracht van stenen, ofwel kristalenergie. Paarden zijn van nature meer verbonden met de natuur en de energieën van de aarde dan wij.

Wat kunnen kristallen of half-edelstenen doen voor paarden. Uit eindelijk is alles, ook wij, terug te voeren tot trillingen en energie. Het is de trilling van elk type kristal wat een bijdrage kan leveren aan het zelfhelende vermogen van mensen en dieren. Het woord 'kristal' verwijst naar mineraal, gesteente en soms zelfs fossiel of hars dat een meetbare lading heeft en een elektrische puls of trilling produceert.
Om een idee te hebben hoe kristallen, stenen werken is het handig, het volgende te begrijpen: een kristal is de meest stabiele en uniforme structuur op aarde. Kristallen werken als een laser om "energie uit te stralen in een coherente, sterk geconcentreerde vorm" ,  "deze energie kan worden overgedragen op objecten, direnen of mensen".

Om te begrijpen hoe crystal healing werkt bij paarden, is het uitgangspunt dat alle levende wezens energielichamen hebben en elektromagnetische velden bezitten (trillingen energie). Elk kristal, edelsteen of mineraal resoneert met een specifieke trillingsfrequentie en -amplitude. Bij gebruik bij healing komen de trillingen van de kristallen samen met die van het paard, trekt die frequentie van trillingen aan en vermengen met het energieveld van dat paard.

Kristallen werken aan aandoeningen die verband houden met alle energieniveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Dit betekent dat blessures, ziekte, pijn en andere lichamelijke aandoeningen behandeld kunnen worden, maar ook angsten, stress, boosheid en apathie.
Kristallen zijn multifunctioneel – ze staan ​​erom bekend dat ze helen en balanceren, en energie absorberen en doorgeven. Ze kunnen ook negatieve energie reinigen en omzetten.

Duidelijkheid
Omdat kristallen kunnen worden gebruikt om energieën te sturen, te versterken, te absorberen, te reflecteren, te zuiveren, te transformeren, te transmuteren, in evenwicht te brengen en te focussen, is het altijd raadzaam om een ​​duidelijke intentie te hebben van de resultaten die u wilt. Daarom is een begeleidending bij wat ernstiger gevallen raadzaam. 

Kristallen gebruiken
Kristallen fungeren als opslagbatterijen voor informatie en energie en kunnen daardoor verzadigd raken. Zo kunnen ze van kleur veranderen, dof worden of zelf uitelkaar vallen. Het is raadzaam om ze regelmatig te reinigen, te ontladen en op te laden, vooral wanneer ze voor het eerst worden aangeschaft. Er zijn verschillende manieren om dit te doen maar is afhankelijk van het soort kristal.
Er zijn veel manieren om kristallen te gebruiken. Je kunt ze op het lichaam van het paard plaatsen, ze gebruiken bij massage of in de vorm van kristallen elixers als drinkwater. Afhankelijk van het paard kunnen de stenen ook worden gebruikt in de stal en paddocks, of vastgemaakt aan een halster of hoofdstel.

Graag adviseren we u hierbij want voor ieder individueel paard worden de stenen met zorg gekozen.

Elk kristal heeft veel genezende eigenschappen en heel vaak kunnen een aantal verschillende kristallen samen nuttig zijn voor een specifieke aandoening. In het lijstje hieronder staan een aantal van de kristallen die ik vaak gebruik voor paarden.


Een kristal selecteren
Het kiezen van de juiste steen of stenen voor het paard is afhankelijk de aard van het individu en de vraag. Een voorbeeld van een kristal keuze:. Als een bepaald paard mishandeld is, zou ik een kristal zoals rozenkwarts gebruiken dat energetisch resoneert met de kwaliteiten van liefde, troost, ontspanning en vertrouwen. Het paard zal op dit moment hoogstwaarschijnlijk deze eigenschappen niet bezitten, dus ons doel met het kristal is om het energieveld van het paard meer in resonantie te brengen met die eigenschappen. Dit is een zeer zacht werkende steen voor een bijdrage aan het herstel van het betreffende paard.

De Kristallen

Hematiet (Basis steen)
Stimuleert de doorbloeding, aanmaak van nieuwe bloedcellen en verbetert de toevoer van zuurstof naar het lichaam.
Het heeft een kalmerend, aardend, centrerend en stabiliserend effect op zowel het fysieke lichaam als emoties.
Het kanaliseert negatieve emotionele energie die in het lichaam wordt vastgehouden naar de aarde.
Andere kristallen zijn granaat en obsidiaan

Carneool (Vitaliserende steen)
Helpt het lichaam vitamines en mineralen op te nemen.
Helpt het lichaam zijn natuurlijke kracht en vitaliteit terug te krijgen.
Vermindert pijn, geeft moed en zelfvertrouwen.
Andere kristallen zijn zonnesteen, tijgeroog, gele jaspis

Citrien (Stimulerende steen)
Versterkende opslag voor het fysieke lichaam en vervult deze functie door middel van ontgifting. Het ondersteunt de werking van de lever en de nieren.
Geeft het gevoel van energie, helderheid en vitaliteit.
Helpt het lichaam te genezen en ruimt oude negatieve emotionele energie op. Het bevordert mentale helderheid en vertrouwen.
Andere kristallen zijn barnsteen, gele calciet en maansteen.

Groene aventurijn (kalmerend)
Kalmerende steen bij emoties en woede en ongemakken van het hart onderdrukt.
Helpt bij luchtweginfecties, ademhalingsmoeilijkheden of hoesten.
Het brengt hormonen in balans en helpt het hart en emotionele onzekerheden te herstellen.
Andere kristallen zijn rozenkwarts, malachiet, rhodochrosiet

agaat (verzachtend)
Verzachtend kristal dat alle vormen van ontsteking kalmeert, verzacht en vermindert, inclusief hoesten en koorts

Disclaimer: Crystal healing is geen vervanging van de dierenarts.
Bezig met laden...
shopping_basket
search

Groene aventurijn knuffelsteen

€ 2,00 p/stuk
shopping_basket
search

amethist knuffelstenen

€ 2,00 p/stuk
shopping_basket
search

Rozenkwarts knuffelsteen

€ 2,00 p/stuk
shopping_basket
search

Carneool knuffelstenen

€ 2,00 p/stuk
shopping_basket
search

Obsidiaan knuffelstenen

€ 2,00 p/stuk
shopping_basket
search

Citrien knuffelstenen

€ 2,50 p/stuk
shopping_basket
search

Hematiet knuffelstenen

€ 2,00 p/stuk
shopping_basket
search

tijgeroog knuffelstenen

€ 2,00 p/stuk
shopping_basket
search

Gele Jaspis

€ 2,00 p/stuk
shopping_basket
search

Zonnesteen

€ 3,00 p/stuk