Categorieën

IJSLANDER / IJslandse, viking en keltische sieraden / Yggdrasil Levensboom amulet, Tree of Life.

Yggdrasil de Levensboom.
Yggdrasil is de naam van de 'Wereldboom' in de Noordse kosmogonie. De naam laat zich letterlijk vertalen als 'paard van Yggr', oftewel 'paard van Odin', en verwijst naar de felle levenskracht die hem draagt en overal heen voert. Tegenwoordig wordt 'Yggdrasill' (met extra l) geschreven, die staat als uitgang bij de nominatief.
Yggdrasil is de levensboom en kennisboom, het symbool van de eindeloos vertakte vorm van dat wat is. Tegelijk draagt en verbindt hij de werelden als wereldas (axis mundi). Deze toont tegelijk de weg naar het hogere, de weg die de sjamaan volgt om in het gebied van goden en geesten te komen. Hij reikt van de onderwereld dwars door de mensenwereld naar de wereld van goden en helden.

Yggdrasil is an immense ash tree with branches that extend far into the heavens. It is central and very holy in Viking mythology. Warden trees linked to Yggdrasil were kept as late as the 19th century in venerated areas of Scandinavia. Offerings were made to the trees which were considered to be both guardians and bringers of luck.

Maat/Size: 3 cm.
Materiaal/Material: brons.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 9,95
Aantal: Bestellen